Kollorna & Plättjuven

Ann-Christin Wallers och Anni Wikbergs älskade böcker om ”Kollorna” blir barnteater! Föreställningen ”Kollorna & Plättjuven” visas i Stadshuset 10–12 juni.

Böckerna om Kollorna handlar om en rund familj på alla sätt. Huset är runt, fönstren är runda, till och med flaggan är rund. Allt är bolligt, gosigt och snällt.

Granne med Kollorna bor Viktigpetter som är lite kantig i både kropp och humör. Han bor i sitt höga hus ”Skrapan” med så vassa hörn att man kan skrapa sig på dom så det börjar blöda.

När Viktigpetter är arg blir hans blåa ögon röda. Men han blir ganska fort på gott humör igen om han får som han vill. Viktigpetter besöker ofta Kollorna, mest för att han älskar Kollmammans goda plättar med kollimollsylt och snömos.

I föreställningen om ”Kollorna & Plättjuven” får vi även möta den ensamma flickan Allena. Hon är ett hittebarn och har inga vänner. Och så är hon väldigt hungrig.
Det som gör berättelserna om Kollorna extra roliga är att de innehåller massor med åländska dialektord som ”durak”, ”jålrede”, ”pjollputte”, ”ungholi”, ”tutta” och förstås ”kolla”. Även dialogen i föreställningen går på dialekt.

Manus & regi: Ove Andersson
Dräkter & scenografi: Lena Andersson
Producent- & regiassistent: Alice A Stenberg 

Föreställningar i Stadshusets festsal: 

Fredag 10.6 kl 15 och kl 19 

Lördag 11.6 kl 12 och kl 15 

Söndag 12.6 kl 12 och kl 15 

Produktion: Ålands Fria Teatergrupp

Premiär:
10.06.2022
Slut:
12.06.2022