Kollorna & Plättjuven

De efterlängtade Kollorna är tillbaka. Efter fjolårets publiksuccé blir det nypremiär av barnteatern ”Kollorna & Plättjuven” i Stadshuset 9–11 juni. I årets uppsättning ses ett antal nya skådespelare.

Kollorna och plättjuven

Ann-Christin Wallers och Anni Wikbergs älskade böcker om Kollorna handlar om en rund familj på alla sätt. Huset är runt, fönstren är runda, till och med flaggan är rund. Allt är bolligt, gosigt och snällt.

Granne med Kollorna bor Viktigpetter som är lite kantig i både kropp och humör. När Viktigpetter är arg blir hans blåa ögon blixtrande röda. Men han blir ganska fort på gott humör igen, om han får som han vill. Viktigpetter besöker ofta Kollorna, mest för att han älskar Kollmammans goda plättar med kollimollsylt och snömos. I föreställningen om ”Kollorna & Plättjuven” får vi även möta den ensamma flickan Allena.

Det som gör berättelserna om Kollorna speciella är att de innehåller massor med åländska dialektord som ”durak”, ”jålrede”, ”pjollputte”, ”ungholi”, ”tutta” och förstås ”kolla”. Även föreställningen går på dialekt. Föreställningen vänder sig till både barn (från 3 år) och vuxna.

Föreställningen är cirka 40 minuter. Därefter blir det ”greetings” med Kollorna samt plättkalas i foajén för den som vill. Plättar med kollimollsylt, snömos och kollsaft: 3€.

Manus & regi: Ove Andersson.

Dräkter & scen: Lena Andersson.

Skådespelare: Mikaela Johansson,

Ellen Smulter, Jimmy Konttinen,

Tina Sjövall, Albin Hampf,

Annica Löfroth och Katja Kudinoff.

Produktion: Ålands Fria Teatergrupp i samarbete med Teaterföreningen i Mariehamn.

Föreställningen har fri placering, du väljer själv var i salen du sitter när du kommer till Stadshuset. Dörrarna öppnas 45 min. innan föreställningen börjar.

Läs om evnemanget på Facebook.

Premiär:
09.06.2023
Slut:
11.06.2023