Djungelboken

Välkomna till en annorlunda Djungelboken i ett annorlunda Mariehamn!

Människorna har muterat och antagit dragen av olika djurarter. Mellan ruinerna av Stadsbiblioteket och Alandica lever en flock vargar i den förvildade djungel som en gång var Miramarparken.

Tigern Shere Khan jagar åter i vargarnas område och en kväll rullar en barnvagn in till de 2 vargarna Raksha och Takhar. I barnvagnen ligger ett levande människobarn som de tar upp i flocken. Barnet döps till Mowgli och uppfostras hårt av den gamle boxningstränaren och björnen Baloo, med god hjälp av transan och pantern Bagheera.

Mowgli får nog av Baloos hårda stil och rymmer och råkar då i händerna på de 2 hiphop-aporna Noppe och Joppe. De vill att Mowgli ska hjälpa dem att fixa eldvapen, så att de kan bli härskare över djungeln.

Samtidigt är Shere Khan tätt i spåret, eftersom han svurit att döda Mowgli. Över alltihopa patrullerar människornas helikoptrar, på jakt efter stadens gömda guld som Mowgli vet var finns.

Hur ska det sluta? Kom, så får du se.

Den här manusbearbetningen av Alexander Mörk-Eidem, följer i grova drag handlingen i den Djungelboken vi är vana att se, men glöm allt vad Disney-mys heter. Här är det hårda tag, svidande samhällskritik och uppkäftigt spel som gäller.

Föreställningen innehåller sångnummer med text och musik av Eric Gadd. Uruppsättningen hade premiär på Stockholms Stadsteater 2007 och efter ett par års vila, fick den nypremiär 2014. Nu får vi se den här på Åland, i en åländsk bearbetning som jag är stolt över att få att regissera.

Välkomna!

/Nicklas Lantz

Premiär:
10.03.2018
Slut:
10.05.2018