Audition för Hemsöborna

Teaterföreningen har stora planer inför hösten 2023!

I samarbete med den svenska regissören Olle Törnqvist sätter vi upp August Strindbergs HEMSÖBORNA med premiär i oktober 2023.

Men först är det dags för audition!

Vi söker teaterintresserade och vi kommer att göra en första audition den 3-4 maj från kl. 18.00 på Stadshusets scen, tillsammans med Olle och hans scenograf Maria Fedko. Det här är en chans både för gamla teaterrävar och för dig som alltid har drömt om att stå på scen.
Olle känner inte till alla åländska skådespelare och framförallt inte dig – som aldrig har berättat för nån om hur du längtat efter att stå på scen, så hör av er!
Till Hemsöborna söker vi totalt 11 skådespelare, både unga och gamla (inga barn). Fundera inte så mycket på din ålder, anmäl dig bara. Förbered gärna nåt litet, hur du vill presentera dig. Det kan vara en dikt, sång, monolog eller vad du vill. Om du inte kommer på nåt så skickar vi en text.
Anmäl er här med namn, ålder och telefonnummer så får ni en tid: info@teater.ax
Vill ni veta mer, skriv och fråga, eller ring: info@teater.ax & 0407460369
Om du absolut inte kan komma den 3 eller 4 maj, hör av dig ändå. Vi kommer att ordna en till, kortare audition.

Det här är Olle

Olle Törnqvist
Olle Törnqvist
Olle Törnqvist ( född 1955 ) har arbetat i många år som regissör. Hans erfarenhet över ett hundratal uppsättningar sträcker sig från Luleå i norr, till Ystad i söder. Olle arbetade under flera år på Skottes musikteater, en av Sveriges äldsta fria teatergrupper. Han har också varit handledare och regissör vid Stockholms dramatiska Högskola.
Han har ett långt CV med uppsättningar bl.a. på Norrbottensteatern, Länsteatern, Riksteatern, Uppsala Stadsteater och eftersom han även arbetat vid Stockholms dramatiska högskola är det här ett ypperligt tillfälle för åländska skådespelare att förkovra sig under professionell handledning.
Så här skriver Olle själv om Hemsöborna och Åland:
Länge har jag drömt om att sätta upp Hemsöborna av August Strindberg. När jag för en tid sen besökte Mariehamn och Ålands skärgård kände jag starkt att här var platsen där denna dröm kunde besannas. Jag har under hela mitt yrkesliv sökt mig till platser utanför de stora städerna, platser där teatern kan bli en del av det dagliga livet och inte bara ett evenemang bland många.
Jag har också sökt mig till andra kulturer och har t.e.x arbetat i länder som Kosovo, Laos och ett femtal länder på den afrikanska kontinenten. Mötet med det för mig okända är det som gör att jag efter fyrtio år fortfarande brinner för mitt arbete.
Jag tror att Teaterföreningen i Mariehamn med havet runt knuten och erfarenheten av vind och is, skulle kunna göra Hemsöborna, denna fantastiska berättelse, rättvisa.
Olle Törnqvist, regissör

Fler artiklar

Samarbete med Kulturföreningen Katrina

Just nu samarbetar Teaterföreningen i Mariehamn med Kulturföreningen Katrina som sätter upp musikteatern Barnasinne i Stadshuset. Föreställningens målgrupp är barn från dagis till högstadiet och

Läs mer »