Teaterföreningen i Mariehamn presenterar


FAMILJEN BRA

av Joakim Pirinen, i regi av Johan Karrento.


PREMIÄR DEN 4 NOVEMBER PÅ STADSHUSET I MARIEHAMN
KÖP BILJETTER HÄR
Köp biljett här


Teaterföreningen i Mariehamn sätter i höst upp pjäsen ”Familjen Bra” på Stadshuset i Mariehamn. Pjäsen är skriven av Joakim Pirinen och regisseras av Johan Karrento.

På scenen ser vi Johan Ehn, Eva Ekström-Andersen, Erik Lönngren och Pernilla Hägglund.

Familjen Bra är en pjäs helt utan konflikter. Vi får njuta av en familj som är perfektare än Facebook och där det inte finns någonting som är för litet att ösa beröm över. Familjen Bra räddar världen med positivt tänkande. Familjen Bra är just så bra som du inte är.

Familjen Bra på scen Eva Ekström-Andersen, Pernilla Hägglund, Erik Lönngren och Johan Ehn är Familjen Bra.

Medverkande:

Johan Ehn

Eva Ekström-Andersen

Erik Lönngren

Pernilla Hägglund

 


Manus: Joakim Pirinien

 

Regi: Johan Karrento

Scenografi: Bo Söderlund

Ljus/ljud: Johan Mansnerus 


Författaren - Joakim Pirinen

Joakim är en svensk serieskapare, författare och konstnär.

Hans första seriealbum var 1983 års Välkommen till sandlådan. Genombrottet kom två år senare med figuren Socker-Conny i albumet med samma namn. Sedan dess har Pirinen successivt sökt uttrycka sig i mer abstrakta former.

Han har länge varit bidragsgivare till tidskriften Galago. Pirinens prosadebut kom 2001 med Den svenska apan. Han är även bildkonstnär och ställde bland annat ut på Moderna Museet 1992. Pirinen är även verksam som dramatiker och har skrivit en pjästrilogi om Familjen Bra. På senare år har han även gjort spoken word-framträdanden med sina texter.

I albumet Den universella bristen på respekt ingår en tecknad självbiografi. Pirinen bor och verkar i Stockholm.

(Källa: Wikipedia)


Regissören - Johan Karrento

Jag har regisserat ett femtiotal filmer. Dokumentärer, fiktion, konstinstallationer och TV-serier. Jag älskar att underhålla och att lära mig att det finns ständigt nya sätt att utvecklas som berättare. Det viktigaste arbetet som regissör - för mig - är att vara en bra berättare och att inspirera de jag arbetar med och att ha en vision, vilket jag tror är motorn bakom all form av konstnärsskap. Att ha ett tydligt mål och kommunicera detta till medarbetare och publik.

Jag har bott i Berlin, Stockholm, Los Angels och Helsingfors och pendlar nu mellan Göteborg och Mariehamn. Jag tror att utmaningar är det som håller jobbet intressant och därför har jag nu antagit utmaningen att sätta upp pjäsen Familjen Bra på Stadshuset i Mariehamn. Det är första gången jag regisserar teater och det är både skrämmande och roligt. Mest skrämmande.