ERIK LÖNNGREN


 

Erik Lönngren är en av Ålands mest lovande skådespelartalanger. Han debuterade redan som sjuåring och därefter har det blivit många teaterproduktioner runt omkring på Åland. På Stadshuset medverkade han senast i revyn SIDDU BARRA.

Erik har också gjort film och tv. Debuten skedde i Ulrika Bengts omtyckta långfilm IRIS år 2011. Redan året efter gjorde han huvudrollen i Bengts andra långfilm LÄRJUNGEN som gick upp på biograferna hösten 2013. LÄRJUNGEN blev utsedd till Finlands officiella kandidat till Oscarnomineringarna 2014.

Erik studerade skådespeleri på Kulturama 2015-2016. Därefter var han med i tv-serien MORDEN I SANDHAMN, och spelade teater på "Bus", Barnens underjordiska scen, en interaktiv underground teater på Södermalm i Stockholm.

Just nu är Erik aktuell i FAMILJEN BRA på Stadshusets scen och under 2018 kan ni se honom i den fjärde säsongen av den omåttligt populära TV-serien BRON där han har en större biroll.

Vad som lockar till scenen tror jag är olika för många skådespelare. Kanske ett behov av uppmärksamhet, hängivelsen i att gestalta olika rollkaraktärer, viljan att beröra, själva skapandet ihop med andra och sedan visa upp det för en publik. Det kan också vara ett verktyg för att ifrågasätta och påverka människor på olika sätt, säger Erik.

 

Produktioner (urval):

Familjen Bra (2017)

Illusionisterna (2014) 

Siddu barra (2013)

Smugglarkungen (2013)

Doktor Frisk (2010)

Folk och rövare i Kamomilla stad  (2009)