Strul och kul på stadshusscenen

En fars i höst i regi av Arn-Henrik Blomqvist och en familjeuppsättning av Alice i Underlandet med nyskriven musik i regi av Daniel Lindström.

Teaterföreningen årsmöte godkände planerna för nästa spelår på torsdagens årsmöte.

Men först får föreningen ett gästspel på Stadshusets scen av Zandra Lundberg med sin show om psykisk ohälsa, med premiär i slutet av september. Regissör är Johan Karrento, som vid årsmötet också valdes in som ny medlem i styrelsen. Nya styrelsemedlemmar är också Johan Ehn och Pernilla Hägglund.

Daniel Dahlén och Kenneth Johans avtackades efter många års arbete i styrelsen, med förhoppningen att vi ändå snart får se dem på scenen igen. Även Alexander Lindberg avgår ur styrelsen, men är fortsättningsvis behjälplig vid produktionerna med främst det ljudmässiga.

Ulf Weman omvaldes som ordförande och går in på sitt andra år i den rollen. Kvar i styrelsen är också Lena Andersson, Sabina Melander, Madelene Nordin, Stefan Gustafson och Amanda Nordas.

Teaterskolan leds även det kommande läsåret av Daniel Lindström, som har närmare 40 elever i flera olika grupper, varav en i Föglö. Teaterskolan får i november besök av två trollerikonstnärer från Sverige som håller en trollerikurs med efterföljande föreställning.

Teaterföreningen satsar vidare på att stärka medlemsvården, i går kom cirka 20 av de 140 medlemmarna, som efter förhandlingarna fick njuta av lite teatersport och improvisation på stadshusscenen.

En målsättning under detta verksamhetsår är också att få till stånd ett strukturerat samarbete med de övriga teaterföreningarna i landskapet vad gäller teaterskolan, utrymmen för repetition, klädförråd och producenttjänster.


Ulf Weman

ordförande

Teaterföreningen i Mariehamn