Ulf Weman ny ordförande

På fredagen valdes Ulf Weman till ordförande för Teaterföreningen i Mariehamn r.f.

 

Ulf Weman har länge varit en återkommande kraft på Teaterföreningens scen. I snart 30 år har han varit en uppskattad aktör, och förra året debuterade han som regissör för föreningen. På 1990-talet var han också medlem i styrelsen i ett antal år.

Teaterföreningen i Mariehamn har fungerat som en inofficiell stadsteater i Mariehamn i 103 år. Mariehamns stadshus har varit föreningens hem och fäste sedan huset byggdes 1939. Ulf Weman är föreningens nionde ordförande sedan starten 1914.

Maria Mäntylä blev ordförande 2006. Under hennes ledning har föreningen satt upp ca 20 produktioner. Det är med blandade känslor hon lämnar över ordförandeklubban.
- Arbetet i styrelsen har varit en stor och viktig del av mitt liv. Men allt har sin tid, säger Maria Mäntylä som även i fortsättningen kommer att ingå i Teaterföreningens ensemble.
- Jag kommer att delta i föreningens verksamhet. Jag kommer ju inte att kunna låta bli. Och jag kommer aldrig att sluta spela teater, så ni blir inte av med mig!

Styrelsen i sin helhet, verksamhetsåret 2017-2018: ordförande: Ulf Weman, medlemmar: Daniel Dahlén, Sabina Melander, Kenneth Johans, Madelene Nordin, Stefan Gustafson, Lena Andersson, Alexander Lindberg (ny) och Amanda Nordas (ny).